I början av maj månad nåddes vi av den glada nyheten att Nattvandrarna Sverige var en av tio utvalda organisationer som skulle få ta emot den svenska flaggan av Kungen under
nationaldagsfirandet på Skansen. Det var under hösten 2018 som nattvandraren Hans
Gustavsson i Norrköping föreslog att vi skulle ansöka om en fana hos Stiftelsen Sveriges
Nationaldag. Varje år delas mellan 65-70 fanor ut men endast tio stycken av dessa väljs sedan ut av riksdagen och får äran att ta emot fanorna av Hans Majestät Konungen. Sagt och gjort, en ansökan skickades in och årets nationaldag blev en dag vi sent kommer att glömma.

Ordförande Jonas Karlsson, tillsammans med Marie France-Dawson och Monica Jonsson åkte tillsammans upp till Stockholm inför den stora dagen. Väl framme i huvudstaden väntade flera timmars repetitioner av fanmottagningen på Skansen.
-Manövrering, givakt och hälsning med den svenska fanan i direktsänd TV inför hela svenska folket är ingen alldaglig sak och krävde därför sin träning. En utmärkelse som denna är en ärofylld stämpel och ett bevis på att vår närvaro är uppskattad och nödvändig. Vi känner oss hedrade och tacksamma över förtroendet och för att vi fick vara en del av detta storslagna firande. Säger Jonas Karlsson.

Klicka här för att se hela sändningen från Skansen